ÇOCUĞUNUZ İLKOKUL SÜRECİNE HAZIR MI?

İlkokul dönemi çocukların zihinsel, sosyal, bireysel ve fiziksel gelişimleriyle birlikte çok önemli bir dönemdir. Okulda, evde, sosyal çevrede kısacası hayatın her alanında değerlendirmelerden söz edilebilir. Çocukların en önemli kazanımlarını elde edip kendilerine ilişkin farkındalık kazanıp ileriki yaşantılarının şekillendiği bu süreçte çocukları kendi yetenek ve kapsiteleri çerçevesinde değerlendirmek önemlidir. Çocukların; ‘gelişimsel özellikleri nelerdir, öğrenci ne biliyor, ne kadar biliyor, ne yapabiliyor ve var olan kapasite nasıl geliştirilebilir’ gibi sorulara cevap bulmak için değerlendirme bir amaç olarak kullanılır. Geniş anlamı ile değerlendirme; öğrencileri tanıma, gelişimlerini ve değişimlerini izleme ve yönlendirme amacıyla yapılabilir. 

DEĞERLENDİRME NEDİR?

İlk olarak değerlendirmenin başladığı yer ev, sonrasında ise okuldur. Değerlendirme; ilkokula başlayacak olan çocuğun sahip olması gereken zihinsel, fiziksel, duygusal dil ve sosyal özelliklere sahip olup olmama düzeyinin belirlenmesidir. Bu sürece başlayacak olan çocukların yetenek ve gelişimlerinin  sahip olması  hedeflenen ve var  olması gereken düzeyde olup olmadığının değerlendirilmesidir. Her çocuk ve aile kendi içlerinde, kendilerine göre özel özelliklere sahiptir. Bu durum esas alınarak her çocuk ayrı ve bireysel olarak değerlendirilir.  Alanında uzman psikologlar tarafından yapılan değerlendirmeler ebeveyn ve öğrenciler için bir anahtar niteliğindedir. Bu değerlendirmeler yoluyla, çocuğun gelişim süreci, ilkokula hazır olup olmama durumu, yetenekleri ve  çocuğun özel hizmete ihtiyacı olup olmadığı  da ilişkinde bilgi sahibi olunur.

 İLKOKUL SÜRECİNE BAŞLAMADAN ÖNCE NEDEN DEĞERLENDİRMEYE GEREKSİNİM VARDIR?

İlkokul süreci çocukların gelişimleri açısından kritik öneme sahip bir dönemdir. Yaşamın her alanında olduğu gibi ilkokul sürecinde de farklı gelişimsel ihtiyaçlar söz konusudur.  Çocuk gelişim döneminin getirisi veya bu döneme özgü gelişim aşamalarını yerine getirmesi beklenen durumlar içerisindedir. Eğer çocuk gelişim dönemlerindeki ihtiyaçlarına göre değerlendirilirse ileriki yaşantısında da görevlerini en iyi şekilde başarabilir ve devamlılığını sağlayabilir. Aksi taktirde çocuk gelişim görevleri basamaklarında problemler yaşıyor ise bu süreç içerisinde pek çok başarısızlıkla yüz yüze gelecektir.  Çocuğun gelişim basamaklarını tanıyabilmenin anahtarı;  çocuğu ve aileyi gelişim süreçleri içerisinde ele alabilmektedir. Çocuğu tanıma kavramı çocuğun gelişimiyle ilgili tüm alanları kapsamaktadır. Bu da çocukların sosyal, kişisel ve zihinsel yönleriyle bir bütün olarak ele alınmasını sağlamaktadır.

Çocuğunuzun ilkokula başladığında akademik olarak arkadaşlarından geri kalmaması için İzmir Bornova Folkart Time'da bulunan kendimize ait kliniğimizde 30 yıllık klinik psikoloji ve çocuk psikolojisi tecrübemizle gerekli testleri yapıyoruz. Sizlere tavsiyelerde bulunuyoruz ve eğer çocuğunuzun eksiklikleri olduğu saptanacak olursa gerekli terapi desteklerini size kliniğimizde ya da online uzman ekibimizle birlikte sağlıyoruz. 

en iyi psikolog izmir

Dr. Psikolog Murat SARISOY

KLİNİK PSİKOLOJİ UZMANI - Çocuk Ergen ve Aile Terapisti

Randevu almak için 7/24 DANIŞMA HATLARIMIZ 

Ekibimiz Hakkında Bilgi Almak İçin BİZ KİMİZ ?

İzmir Psikolog - Gökyüzü Psikoterapi Enstitüsü Merkezimizin yeri için KONUM 

Psikolog Dr. Murat SARISOY Hakkında Tarafsız Tavsiye Sitesinde Yazılan TAVSİYELER

  • Etik, Bilimsel yaklaşımımız ve tam 30 yılllık tecrübemizle yanınızdayız...

Danışma ve Randevu Hatlarımız:

  • 0 232 464 00 60
  • 0 534 670 23 73
  • 0 554 580 25 10

Danısmanlık Konuları

Bizi Takip Edin

Free Joomla templates by L.THEME